mö egypt

Sota la deesa felina egípcia Bastet, Mimi, professora de dansa oriental certificada per la gran ballarina Munique Neith, vol apropar una dansa mil.lenària com a exercici físic i emocional, espiritual i de treball de consciencia, memòria, disciplina, autoconeixement, creixement, acceptació, sociabilitat, constància, imatge, ética i positivisme més enllà del treball personal i obligadament individual.

 

La història del seu orígen en els pobles d'Egipte i actualment el möviment que divulga el Festival del Caire, ha convertit aquesta dansa en un estil amb base folklórika pero amb moltes varietats de fussió contemporànees dignes d'admiració.

 

Per internet es diu "la dansa dels músculs" i fins i tot antigament es deia "divina"... I entre l'esforç i la inspiració podriem dir que el seu möviment aparentment sutil amaga hores i hores de dedicació on la clau és gaudir i compartir... doncs és en l'oferiment on s'arriba a la sabiduria i en la repetició a l'aprenentatge...

 

Estiraments que des de les pautes més conegudes es van ampliant i il.limitant per les formes i gestos del nostre cos... Anatomía desconeguda amb la de mil.lers i mil.lers de músculs que es treballen partint del nucli energétic del melic (el de la creació i la vida) i el ventre, el tronc i les extremitats...arribant per les mans i dits, coll, peus... tot es mou. 


Mestra de mestres, Munique Neith inspira, ensenya, contagia, estima, enlluerna, coloreja, uneix, treballa al límit i fa história... La petita mostra revel.la la seva màgia i el segell de la seva acadèmia on la dansa oriental és més que l'art fet dansa, més enllà d'una manera de expressar-se i transmetre els valors d'una cultura ancestral, com el seu Neith indica la primera de les primeres... hi han moltes peró cap com ella, cap com la meva mestra ...la que em va batejar, ja fa uns anys, Mimi...

 

Demano a Bastet em doni la força per treballar al máxim i seguir els seus pasos, per contagiar a d'altres alumnes a gaudir ballant i enlluernar i colorejar una mica més el món.

Final de Curs de l'Acadèmia al Juny de 2012: SINCRONITZACIÓ